dimecres, 27 de juny del 2012

Poc a poc

Gràfic: El Periódico - Dades: GESOP

Porten sis mesos ocupant els seus càrrecs. És cert, ho torno a dir, que l'herència que van rebre no era gens bona, però la que deixarien ells ara mateix és molt pitjor, ja que, només ho recordo, ens han enviat a la ruïna havent de demanar un rescat i aplicant mesures que només porten problemes als qui menys n'hem causat: els ciutadans. No em posaré a fer una llista de totes les vegades que ens han enganyat ni recordaré que alguns ja vam avisar que les coses només podien empitjorar amb Rajoy al mando del país, avui només em basaré amb dades certes en comptes de pensaments propis a l'hora d'opinar.
El Periódico publicava dilluns el baròmetre del GESOP, on es pot veure clarament que el Partit Popular perdria la majoria absoluta si avui en dia es celebressin eleccions. Per sort, ja que en els dos últims baròmetres havien perdut molt pocs punts amb tot el que ja havien fet contra el poble en tant poc temps. La gent comença a reaccionar. I és cert que encara guanyarien les eleccions per moltíssim davant de la resta de partits, però això no és qüestió de que passi més temps, sinó de que el senyor Rubalcaba comenci a exercir de cap de l'oposició com cal, parlant clar i dient què és el que el poble vol i què no vol. Almenys aquest és el paper que un cap de l'oposició hauria de dur a terme, i encara més quan el propi president no fa bé el seu. Però no, aquí són pocs els que parlen clar i tenen veu a un parlament. Tots ells cobren i no fan res per aconseguir alguna cosa, encara que sigui demostrar el sentiment o pensament del poble.
Gràfic: El Periódico - Dades: GESOP

Serà per això que Izquierda Unida aconseguiria quasi duplicar el nombre de vots que va rebre fa tant sols uns mesos? Sincerament, crec que sí. Està arribant una nova força política amb importància, així que més els hi val als dos grans posar-se les piles per fer mèrits i arribar a acords que ens ajudin a sortir d'aquesta eterna crisi que ens té atrapats i ens manté allunyats d'Europa, fet que no interessa i que no ajuda gens a millorar. És un cercle viciós que interessa a Mrs. Merkel i companyia, ja que Espanya queda en mala posició i la confiança en altres països creix, com, de fet, és normal. IU s'està quedant amb els vots que els populars resten i que no confien als socialistes, que no s'ho curren gens i ho haurien de fer per propi benefici.
A més, amb la gran campanya anti-socialista que ha dut a terme el PNB per aconseguir el Govern Basc en els propers mesos, els ha sortit a compte per millorar de cara a les generals. El que trobo inconcebible és la pujada de vots d'UPyD, un partit de quatre gats que van renegar del PSOE i del PP perquè no van aconseguir un càrrec de lletres majúscules, però que són els mateixos que els dos grans partits espanyols.
En conclusió, el que estaria bé per cada partit és pensar més en el poble per part dels populars, canviar de cap de llista i plantar cara per part dels socialistes, que IU i ICV segueixin així, encara que ICV sigui un partit actualment adormit. Per part d'ERC, el millor que poden fer és tornar a canviar tota la plantilla de jefes i buscar gent d'esquerra que defensi realment Catalunya com en els vells temps de Carod-Rovira. I sobre CiU, més els hi val començar a parlar clar sobre les sentències anti-catalanistes i repensar-se bé les retallades i el co-pagament si volen renovar govern a la Generalitat.
El Gran Wyoming a Alcalá de Henares el passat divendres - Vídeo: tmc on Vimeo

Potser és hora d'escoltar realment a tothom si els més votats no ho fan. Les enquestes comencen a deixar clar que el canvi espanyol no comença amb el PP, sinó amb l'etapa post-pepera. Ja ha dit bé el Gran, molt gran Wyoming, que ha parlat clar com a conductor de "l'últim programa que no segueix sumís al Govern" i ha dit que "Rajoy no és el puto amo, sinó l'administrador" (vídeo).
Poc a poc, pas a pas, gra a gra, vot a vot, tot va canviant.

divendres, 22 de juny del 2012

Text, vídeo... i foto!


El Bloc d'en Martí i la mare que el va parir va néixer fa cinc anys i deu mesos amb escrits sobre les meves vivències durant els caps de setmana amb l'esplai o durant la setmana a l'escola, però la cosa va començar a canviar fa ja un temps i vaig començar a escriure sobre temes d'actualitat relacionats amb política, economia, religió i molts d'altres temes dels que es parlen a la societat en la que vivim. Fa un temps, i aprofitant el començament del Moviment #15M, vaig iniciar-me amb el vídeo, un àmbit on hi tinc una idea que podria ser duta a terme en les següents setmanes i de la que ja us en parlaré per aquí. Tot i així, ara he decidit fer un pas endavant i mostrar-vos també una altra passió que tinc: la fotografia. És per això que hi ha una nova pestanya al bloc anomenada "Fotos", que és un enllaç a la meva pàgina de Tumblr, una xarxa social sobre fotos de qualitat, i això és el que pretenc fer. Una de les fotos que hi podreu trobar és un muntatge del got commemoratiu dels 35 anys de l'Esplai Garbí, que vaig inserir en l'anterior escrit sobre la celebració d'aquest aniversari.

Espero que gaudiu de les fotos que aniré penjant, i espero que en siguin moltes!

diumenge, 17 de juny del 2012

#garbí35

 Gots de record de la celebració dels 35 anys | Foto: www.marti6.blogspot.com

I el Garbí en va fer 35!
Ahir el centre de Mataró es va veure envaït per la gent que ens estimem aquest esplai. Va ser un nou moment especial i històric per l'esplai, que amb l'ajuda de monitors i ex-monitors van organitzar una festassa digna d'aniversari.
Tot va començar a la tarda, després de dies i hores de preparació, amb una gimcana oberta a tothom pel centre de la ciutat amb activitats relacionades amb l'esplai. Aquesta va acabar amb un berenar de coca i sucs. Ja amb moltes samarretes de l'aniversari garbitenc vam ballar el flashmob que fa mesos que assagem a l'esplai i que vam mostrar a tothom amb l'energia que ens aporta l'esplai, que n'és molta. Després de ballar, riure i que ens gravessin fent-ho vam descansar una mica.

The Pepote's Band actuant a la #garbí35. | Foto: www.marti6.blogspot.com


Després de sopar vam recordar els moments viscuts al Garbí amb "The Pepote's Band", un grup d'antics monitors de l'esplai que van cantar les cançons que tot garbitenc ha de saber. Tot seguit, i com quan vam celebrar els 30 anys, La Coixinera va animar la festa i ens va fer ballar amb les seves animades cançons i amb la seva versió de la cançó de l'esplai. Per acabar la nit, Yesman DJ's van acabar de fer-nos ballar sense parar amb música de tot tipus.
Això va ser el que va passar segons el programa, que va estar molt bé, però el millor de la festa d'ahir va ser l'esperit garbitenc que va tornar a unir vells amics que feia temps que no veia, tots els que érem allà hi érem per un motiu comú: l'esplai Garbí, molt important per gent que va venir-hi. A més, va ser un dia per unir l'esplai i demostrar què és per nosaltres l'esplai. Tot molt ben preparat amb moltes ganes i afecte i trobades i xerrades improvisades que van amanir el dia convertint-lo en un dia grandíssim.

Monitors/es i ex-monitors/es encenent espelmes | Foto: www.marti6.blogspot.com

Nens i nenes, antics garbitencs i garbitenques, ex-monitors i d'altres que van voler unir-s'hi vam fer dels 35 anys una celebració especial i màgica en la festa major del 2012. Són aquestes les coses que em recorden per què vaig a l'esplai, les que m'animen a seguir-hi amb moltes ganes i a ser viure'l amb un somriure. Ho dic sempre, l'esplai és un estil de vida amb uns valors únics i on hi vius experiències increïbles de la teva vida, on hi coneixes gent, on aprens a créixer, on la por i la vergonya es perden, però sobretot, on hi vius grans moments com els 35.

Ara encara queden Campaments, però no tinc cap dubte de que el setembre hi tornaré, ja per desè curs, a seguir gaudint com només l'esplai sap fer-te gaudir.

m1tv se'n va fer ressò i va entrevistar a dues monitores | Foto: www.marti6.blogspot.com


Samarreta de celebració dels 35 anys.

dissabte, 9 de juny del 2012

Rescat? Que va!

"No va a haber ningún rescate", declarava Mariano Rajoy fa dotze dies. Que va, aquell dia no se'ns va rescatar, avui sí. Tots sabíem que arribaria aquest moment. Un moment que Zapatero va aconseguir salvar miraculosament fa uns mesos, quan tothom dubtava d'ell. El van criticar més que a ningú, i és cert que no tot ho va fer bé, però ningú no em pot negar que en sis mesos l'actual president ho ha fet pitjor, creant lleis contra els qui menys tenen i duent als qui més en tenen, com ara els bancs, a la ruïna perjudicant encara més als ciutadans, que són qui tenim els diners en ells.

Foto: @GeekInignado

Donaven lliçons de saber governar i de saber salvar el país d'aquesta trobant les solucions adients, però l'únic que han aconseguit és portat Espanya i a gran part dels seus habitants a la misèria total després d'haver-nos promès que començaríem a sortir de la crisi i que no seríem rescatats. A sobre, avui ens han intentat tornar a enganyar esperant que el Fons Monetari Internacional rescatés el país sense fer-se públic, fet que ens demostra que els populars es pensen que som imbècils.
Mentrestant, segueixen cobrant sous milionaris i permetent que els qui envien els bancs a la bancarrota cobrin una pensió escandalosament elevada. Mentrestant, hi ha polítics que segueixen robant a l'administració i que no són jutjats com cal. I mentrestant, segueixen les retallades en serveis bàsics i socials i les baixades de sous van en augment per igual si cobres més o si cobres menys.

 El País no podria haver estat més clar.

I què podem fer si no se'ns escolta? Resignar-nos? No, això MAI! Però hem de seguir lluitant, protestant i fer-nos sentir fins que la pressió, que ja va en augment, sigui quasi màxima i en Mariano no tingui més remei! No ens podem rendir, les retallades d'en Mas segueixen aquí i ens segueixen afectant. Si callem els estarem permetent que segueixin així, i jo per aquí no hi vull passar, que ja ens toca haver de ser rescatats després de sis mesos del pitjor govern a Espanya des de Franco. Tranquil·litat, que només portem una vuitena part de legislatura, i potser ens tornen a rescatar i ja podrem aplicar el lema de la selecció d'enguany: no hay dos sin tres!
Tweets amb l'etiqueta #rescate

Com marionetes d'en Mariano i de les polítiques d'ultra dreta i Merkelistes seguirem sota els seus mandats pèssims. Ara en Sarkozy ja tindria motius per criticar-nos, però ara per la mala gestió de Rajoy.
PROU!

dilluns, 4 de juny del 2012

Joc de cadires

El Partit Popular ja ha presentat, un any tard, el seu candidat a ser president de RTVE. Han tingut un any per presentar el seu candidat des de la dimissió de l'anterior president, i han decidit fer-ho el mateix dia en què acabava el plaç, és a dir, avui. Un cop més tinc la sensació que s'han enrigut de nosaltres durant un any i de que ho seguiran fent. M'explico: han estat un any llançant rumors sobre possibles noms i el presenten el dia en què acaba el plaç. Mentrestant, les ràdios i televisions nacionals no poden acabar de rutllar, això sí, ells es queixen de com funciona, però no fan res per fer els canvis que diuen proposar. Ens enganyen. I ho seguiran fent.
Leopoldo González- Echenique, futur president de RTVE - Foto: Vertele

Avui ens han enganyat presentant a aquest senyor, que no té cap tipus d'experiència amb la comunicació i que ha estat escollit per haver format part dels famosos càrrecs de confiança d'Aznar l'any 2002. És cert que és un home amb estudis, ja que està llicenciat en Dret i Ciències Econòmiques, però ens trobem un cop més en què no té res a veure. No hauria estat més lògic donar el càrrec a una persona que ja formés part de l'empresa i que ja sabés una mica com funciona tot? Doncs no, el senyor Mariano prefereix presentar a un home que no en té ni idea i que ja té els calés fets, i és que, actualment, és secretari general de la coneguda cadena d'hotels NH. Ens estan enganyant perquè volen fer veure que no han presentat a algú pel morro, però a part de formar part del Govern Aznar i d'equips de treball a diferents ministeris amb gent com Josep Piqué, és un home que va treballar juntament amb el mateix Rodrigo Rato com a assessor, tot i que sembla que no ho va fer massa bé, ja m'enteneu...
Organigrama de l'actual RTVE - Foto: summa.es

Un home amb tot aquest historial partidista i amb tants diners que ha cobrat amb feines com ser un dels advocats de l'Estat o la que fa actualment ha de ser president la cadena pública? Després diuen que això no és partidisme, però això que m'ho expliquin quan fotin al carrer a l'Ana Pastor per no ser una llepaculs com a ells els agradaria o quan deixin d'emetre programes d'èxit com "Españoles por el mundo", que costen, segons fonts de la pròpia cadena, vuit vegades menys que sèries com "Águila Roja". Això que m'ho expliquin quan el "Telediario" es converteixi en el NO-DO o pitjor, en Telemadrid, i quan les notícies siguin només sobre la bona gestió del PP, de la mala oposició del PSOE (tot i que potser aquesta notícia és certa) i els toros i la selecció espanyola siguin les notícies d'esports.

La futura realitat a RTVE - Foto: puntoinversiones.com

Aquest home que presenten que agafi la llibreta i el boli i que comenci a apuntar tot el que ha de saber per ocupar un càrrec pel que molts matarien sense ser encolomats al tron pel morro. Tirar endavant diferents canals de televisió i diferents cadenes de ràdio no ha de ser pas fàcil, i si comencen a canviar els i les professionals que en saben només perquè no comparteixen ideari, enviaran a la pública de l'èxit al fracàs, tal i com estan fent amb la sanitat i l'educació. Senyor Leopoldo, prepari's per rebre ordres des de darrere, i és que vostè no hi pintarà res allà.

Un cop més, un fort aplaudiment per Don Mariano! (ironia molt irònica).

------------------------------------------------------------------------------------

GRÀCIES!

El maig del 2012 va ser el mes amb més visites de la història del bloc! Gràcies per la vostra confiança!