diumenge, 28 de novembre del 2010

El "dia de"

Avui, diumenge 28 de novembre de 2010, és dia d'eleccions al Parlament de Catalunya. Unes eleccions que han tingut, segurament, la campanya més patètica en la història del nostre país. Entre els orgasmes del PSC, l'Alicia Sánchez-Camacho matant inmigrants en un videojoc, la Carmen de Mairena a les llistes, en Laporta amb tot el follón que porta a sobre i en Puigcercós quedant-se a gust criticant a tothom... no sé ben bé a on anem.
Avui, després de dues setmanes de campanya electoral, he obert totes les cartes de propaganda i, sincerament, no m'ha convençut cap partit. Per sort, no m'hauré de posar a pensar-ho, perquè encara no tinc l'honor d'anar a votar.
Tríptics de propaganda electoral.
Tot i així, aquesta és la idea que m'ha quedat de cada partit:

  • CiU: Expliquen els temes per sobre, per no mullar-se i intentar agradar a tothom. Però en general, no diuen res en el seu tríptic.
  • PSC: Tampoc es mullen massa per intentar aconseguir més vots, ja que els sondejos que ha publicat avui El Periòdic d'Andorra no els deixarien massa bé. A més a més, ja que, en teoria, no hi haurà tripartit, d'algun lloc hauran de treure els vots.
  • ERC: Ja que també s'ha anunciat una possible i considerable baixada en aquest partit, aquests han optat per defensar la independència de Catalunya i els drets dels treballadors i immigrants.
  • ICV-EUA: És un partit que pujaria en vots avui i ho fan amb un missatge que et deixa completament indiferent, igual que el seu candidat: Solucions d'esquerres. S'haurien de posar les piles!
  • PP: A Catalunya no obtenen pas masses vots i si pensessin una mica veurien que si fan la campanya només en castellà, no els sortirà massa millor. Per tant, opten per solucionar la crisi posant-se en contra del PSC-PSOE.
  • C's: Opten també per posar-se en contra de ZP i Montilla per agafar votants.
  • SCI: Es posen totalment contra Espanya posant unes dades que, suposadament i només suposadament són reals, com per exemple que cada català paga 3.000€ l'any pels espanyols.
  • Reagrupament: És el mateix que SCI, només que no es volen mullar tant.
  • PxC: Intenten agafar vots posant-se en contra dels immigrants, dient que ens roben, delinqueixen contra els catalans i que fan perdre el temps educatiu dels infants catalans. La jugada els pot sortir bé, ja que a Vic s'ha format molt follón amb el tema dels immigrants i el burka.
Bé, amb tot aquest panorama no m'estranya que la participació hagi baixat:
Dades 13:00h (3cat24.cat):

 Dades de les 18:00h (3cat24.cat):La participació ha pujat a tot arreu comparat amb el 2006.
On es vota més és a les comarques de Girona.
On es vota menys és a la Vall d'Aran.
Evolució participació

Sondeig TV3 (20:00h):


1 comentari:

Joana ha dit...

No se què faig mirant notícies, només tenia que venir aquí!
Magnific escrit.