divendres, 20 de maig del 2011

Jo sí sé el que vau fer: un gran programa



Viva SLQH!!
l'equip inicial del programa

El 30 de març del 2006 va néixer un programa que marcaria un abans i un després en la història de la televisió. Un programa que donava inici a les emissions regulars de La Sexta, un programa que faria televisió d'una manera diferent: sense mentides, mostrant la realitat, enrient-se dels programes de premsa rosa, parodiant programes de televisió que tenien èxit tot i fer 'telebasura'. Un programa que va crear el seu propi estil d'humor i va fer que La Sexta tingués el seu lloc en el panorama nacional.
Va ser un programa d'èxit que va començar emetent setmanalment els seus programes i, en motiu del seu espectacular èxit, va convertir-se en un programa de sobretaula (franja a partir de les 15.30h aprox.). Un programa desenfadat que no volia mal a ningú, sinó que volia trobar l'humor a quasi tot.
Es diu que gràcies a aquest programa en va acabar un altre, el famós 'tomate'. Aquest va ser un programa molt criticat, i m'atreveixo a dir humiliat, per part del de La Sexta. Així començava una picabaralla entre les dues cadenes: una de gran que tancava el seu programa estrella i una de ben petita que tocava el cel amb un programa d'humor. En aquesta petita gran guerra, Telecinco va denunciar a La Sexta per 'desprestigi i violar la propietat intel·lectual' i a partir de l'11 de novembre del 2008 no podria emetre imatges d'aquesta cadena.
SLQH, creadors de grans paròdies i sketchs.

Després s'hi van sumar Cuatro (desembre 2008), Telemadrid (desembre 2009) i Antena 3 (7 de juny del 2010). Per culpa d'aquestes múltiples prohibicions, demandes i multes el programa va haver de re-inventar-se. Fet que va costar, però va quallar els primers mesos.
A finals del 2009, el programa va anunciar que la seva reportera estrella, Pilar Rubio, marxava a treballar a Telecinco, la cadena enemiga. Sempre des del bon rotllo, però des de llavors l'únic contacte públicament a estat a través de Twitter, ja que els ha evitat pel carrer (ordres de T5). A principis de 2011, Ángel Martín, el co-presentador del programa i un dels pilars d'aquest, abandona també el vaixell en un moment en què les audiències ja no eren favorables.
Tot l'equip, en el seu últim dia
El 29 d'abril d'aquest any van celebrar el seu programa 1.000, una xifra molt esperada. Tot i això, no van arribar molt més lluny, ja que 5 programes després anunciaven el seu comiat.
En el seu programa 1.010, l'últim, el que per mi ha estat el millor programa d'entreteniment de la primera dècada del s.XXI, deia adéu. Un adéu esperat però no desitjat. Un adéu que acabava amb el mite.
Archivo:Careta final SLQH.jpg
Últims 5 segons del programa, homenatge de la cadena

Avui, Sé lo que hicisteis ja és història, però els seus components i el seu esperit innovador i especial sempre quedarà en la història de la televisió. En la història d'un programa que ha guanyat:

  • 3 premis ATV
  • 1 premi Elegance
  • 2 premis Zapping
  • 1 micròfon d'or
  • 1 premi Cambio 16
  • 1 premi de la Plataforma per la Televisió de Qualitat
  • 1 premi ATA
  • 1 premi Festival Internacional de TV y Cine Histórico del Reino de León
  • 2 TP d'or
  • 1 premi Kapital
  • 1 premi Must!
A més de 13 premis a nivell personal.
I per acabar, gràcies SLQH per fer de l'error un art, gràcies per alegrar tants i tants dies, gràcies per tot!
La presentadors, Patricia Conde, acomiadant-se de l'audiència.