dimarts, 7 de juny de 2011

Moviment #15M (part II)

En l'anterior escrit ja us vaig donar la meva opinió sobre les acampades i, sobretot, sobre la indignant actuació dels Mossos. Avui vull tornar a tocar el tema perquè ja s'està començant a parlar del futur d'aquest moviment lluny de les places:

Una pancarta a la Pl. Santa Anna "A Mataró hi ha més de 4.000 xenòfobs. Això indigna més"

Gent que va assistir-hi divendres 3 de juny.

El divendres 3 vaig tornar a passar per la Plaça de Santa Anna de Mataró per veure quin ambient hi havia una setmana després del gran èxit aconseguit l'anterior divendres a la manifestació, a la cassolada i a l'assemblea. Primer de tot vaig poder comprovar que pocs sabien per on vindria la manifestació (ho sé per bastants comentaris que vaig sentir de gent que està ficada enmig de l'#acampadamataró). A més, un retard de més de vint minuts va fer desconcertar encara més a la gent que volia assistir a l'assemblea i als/les curiosos/es.

Quan per fi vaig veure que arribaven per La Riera (des de Cerdanyola) vaig dirigir-me cap a ells i vaig gravar un nou vídeo (el d'aquí a sota) i també em vaig adonar que hi havia poca gent i que el missatge que es vol difondre no tenia tanta força. Fins i tot em vaig trobar a dues persones que feia temps que no veia (i que he de dir que em va fer molta il·lusió tornar-me-les a trobar) que seguien la manifestació i inclús elles feien acudits sobre la baixa participació en la segona trobada.
Gent assistint a l'assemblea.

Avui, he sentit i llegit que els indignats estan dividits entre seguir a les places o no, tot i que el lema del dia és que "això no para". Sincerament, ho trobo molt bé, que no pari, però que comencin a enfocar-ho d'una manera diferent. La gent ja no fa cas a les protestes i ja ha s'ha desgastat molt el fet d'estar a les places.

Crec que s'hauria de fer una manifestació multitudinària (planejada ja pel diumenge 19 a BCN i a Madrid) i llavors començar a anar en serio amb la recollida de firmes i amb començar a portar les protestes als tribunals, al congrés, on calgui i on toqui. Perquè una cosa està clara, i és que si segueixen allà no hi faran res. En aquest país, per sort o per desgràcia, si no vas en serio, no et prenen en serio. A més, s'hi han afegit persones que no tenen res a veure amb la protesta i embruten el moviment 15-M.

En fi, jo el que faria és fer una gran manifestació (pacífica i sense aldarulls com fins ara deixant de banda la penosa actuació dels Mossos), després deixar les places netes i buides i començar a redactar texts i portar-los on toca!

És millor acabar amb el cap ben alt que no pas que s'acabi per desgast!

Bona setmana :)


#acampadamataró 03/06/2011 publicat per marti6cat a Vimeo.com
Vídeo sobre la segona manifestació del moviment 15M a Mataró.

4 comentaris:

Elisabet ha dit...

Estic molt d'acord amb tu!!! Muakissss!!!!

Anònim ha dit...

Una crònica molt objectiva, Martí. Vas pel bon camí cap el periodisme.

Daniel ha dit...

Jo crec que haurien d'haver començat a recollir firmes fa temps per un tema en concret i no per 10 o 15 i dur-les després on toca per exigir canvis.

Montse ha dit...

Ets fill de ta mare, eh? ;)

M'ha agradat, llegir-te! tornaré.