diumenge, 11 de desembre del 2011

La veritat sobre "L'operació Qatar"

Hi ha moltes opinions diferents sobre l'acord entre el FC Barcelona i Qatar Foundation. Des dels que diuen que és una empresa que "treballa en contra dels drets humans" o que "explota a nens per aconseguir diners per construir una casa per Sandro Rosell" i els que creiem que el que hem de pensar és amb els 30 milions d'euros que ens aporten cada temporada per anar reduint el deute ultra-milionari que té el Barça.
El passat estiu, el Barça va anunciar en un comunicat que havia arribat a un acord amb la Fundació Qatar.


Van ser molts els rumors que es van disparar sobre aquesta fundació, una fundació que he pogut comprovar que és molt desconeguda per part de la gent que en malparla. A tota aquesta gent els pregunto el següent: sabeu ben bé a què es dedica Qatar Foundation?
Aquí us en deixo un resum que he redactat amb informacions extretes dels articles a Viquipèdia tant en català com en anglès, de la pàgina web del Diari Ara, de la pàgina oficial de Qatar Foundation i de la web del FC Barcelona:
Qatar Foundation és una fundació creada el 1995 pel desenvolupament de Qatar i la seva economia. És una fundació que treballa per garantir un bon futur als nens i nenes i joves des de preescolar fins a l'educació secundària proporcionant material i educació a aquests alumnes. És una empresa privada (que no té res a veure amb el Govern de Qatar) i que, per tant, no té res a veure amb els drets i llibertats que les dones encara no tenen en aquest país. És una empresa que té una important línia d'investigació en malalties investigades per científics llicenciats arreu del món i que dóna una bona oportunitat als joves científics qatarians a endinsar-se en el món de la ciència i llançar-se a treballar a altres països. En aquest àmbit, el de la investigació, són una de les empreses més avançades en relació al temps que fa que existeix. Un exemple és que el passat mes de juny, la Fundació Qatar va ser l'amfitriona de la conferència mundial de periodistes científics. És una empresa que ha estat referent de moltes altres i, fins i tot, va ser la protagonista d'un reportatge de la BBC que parlava sobre la "Ciutat Educació", un projecte iniciat per la pròpia fundació a favor de l'educació dels nens i nenes com us deia al principi d'aquest escrit. Aquesta fundació col·labora en 8 universitats qatarianes i en 5 acadèmies i escoles, tal i com informa en la seva pròpia web.

Instal·lacions creades per Qatar Foundation per l'educació.

L'acord amb Qatar Foundation ha estat només per reduir el deute del Barça que va estar acumulant durant la presidència de Joan Laporta. Aquesta fundació aporta 30 milions d'euros cada any, i si el Barça guanya títols, dóna un plus de 8 milions d'euros. Us recordo que des de l'acord amb QF, el Barça ha guanyat tres títols (30 milions + 24 milions = 54 milions de benefici). I tot només per jugar un partit a l'any a Qatar i patrocinar la fundació a la samarreta. Al cap i a la fi no és tant greu... I el millor de tot és que l'acord amb Unicef segueix allà mateix. Si Qatar Foundation no estigués a favor dels drets humans, Unicef no hauria seguit anunciant-se. Per cert, el Madrid també va intentar que aquesta fundació els patrocinés.
Bé, aquesta setmana havia d'escriure sobre la premsa de dretes, però he pensat que aquest és un tema més entretingut i ahir, quan mirant el partit se'm va ocórrer després de la opinió d'un amic contra QF, vaig pensar que estaria bé informar-me sobre l'assumpte. Fins la setmana que ve! :)

1 comentari:

Anònim ha dit...

A mi em sembla que han fet un bon negoci per tapar els despilfarros d'en Laporta!