dissabte, 14 d’abril del 2012

Parem a pensar

Un cop més he trobat una cançó que m'ajudarà a donar la meva opinió, però aquest cop ha estat d'imprevist, ja que la notícia és molt recent: "El rei es fractura el maluc mentre caçava a Botswana".
Ja té pebrots que aquest home es fracturi el maluc dos dies després de que el seu nét hagués de ser operat després de la gran pensada de Marichalar deixant-li una escopeta de manera il·legal a un menor de 14 anys, però després de que tots els periodistes es preguntessin on era el rei es descobreix que estava en un viatge privat. Això sí, el més bèstia i indignant de tot el que ha passat és que el nostre cap d'estat es trobava caçant elefants, una afició assassina que es tenia ben callada. Hem de pensar que en Joan Carles ha pagat un viatge secret, una caça i una operació i recuperació amb els nostres diners quan ni sabíem on era. I tot això sumat a l'operació d'en Froilán i al seu ingrés a la Clínica Quirón on es troba.
pic.twitter.com/uy5SAzuW
Si ens parem a pensar una mica, veurem que ni el fill de la infanta ni el pare de la mateixa es troben ingressats en un hospital públic i amb el que tots els equipaments públics comporten, i encara més amb les retallades, que són: retards, falta d'atenció, baix nombre de metges i infermers/es, etc... Ells són a clíniques privades, també pagades per nosaltres, i ells són els que ens representen.
Toca plantejar-nos sèriament el tema de la monarquia, i és que a Espanya el 21% de la població es troba vivint en la pobresa, segons un estudi fet per la ONU. La Casa Reial és una despesa massa important per un país en crisi, i baixar-los el pressupost un miserable 2% no suposa cap canvi. Ja n'hi ha prou de seguir mantenint a una família que ens roba i que actualment només serveix per les fotos; ja van fer la seva feina quan va tocar: després de la mort de Franco. Ara mateix no ens cal una monarquia, igual que no ens cal un senat, i França o els Estats Units són l'exemple de que podem prescindir d'ells.
Ja ho deien Els Pets:
Jo vull ser rei
ser per collons cap de l'Estat
tenir-ho tot fet
només per ser fill de papà
Avui, 14 d'abril, Dia de la República, vull agrair a ICV-EUA que hagin penjat pancartes amb la bandera de la República i també vull reivindicar que ja és hora de tornar a la república, la República Catalana. Fins dimecres!

2 comentaris:

Cronos ha dit...

A França, aixó de les monarquies ho van saber resoldre com ningú. No crec que ara i aqui fes falta recorrer al genial invent del Monsieur Guillotin,(be, corregeixo: en el cas dels politics, m'ho pensaría ) pero per la noblessa, amb un exili n'hi hauria prou.

Anònim ha dit...

Més valdria que abdiqués ja, és patètic i em quedo curt...