dilluns, 28 de maig del 2012

Qüestió d'observar


És increïble la situació en la que ens trobem actualment a Espanya. Som coneguts a nivell mundial per la crisi que als qui paguem per arreglar-la no saben fer-ho, tenim un banc que ens prometia la unió dels millors per construir un bon futur i que ara necessita 23.456 milions d'euros "que no s'han de tornar", tal i com ha assegurat  el seu president sense que ningú li vulgui parar els peus. Per si fos poc, vivim en un país on és notícia especial que el nostre propi president surti en roda de premsa i arribi a ser un dels temes més comentats a nivell mundial amb diferents etiquetes a Twitter. Això significa que tenim un president que mai surt en roda de premsa i que quan ho fa tremolem, un president que s'escapa dels mitjans de comunicació per les portes del darrera, el mateix que criticava a l'anterior president perquè sortia poc a parlar amb els mitjans de comunicació, però ell encara ho fa menys i avui, quan ho ha fet, ha estat des de la seu del seu partit polític. Aquest mateix president és el que quan surt a parlar diu que "no hi haurà rescat de la banca" quan Bankia ha caigut un 28% i ha arrossegat a la resta de bancs a caure a la borsa i ha fet pujar un cop més la prima de risc fins als 510 punts, nivell de rescat de Grècia.

Trending Topic's d'aquest matí. És vergonyós que sigui notícia que parli el nostre president.

Tot això mentre, per sort, el PSOE s'ha dignat a donar un cop de puny a la taula exigint transparència i buscant maneres de recaptar diners sense afectar als ciutadans i ciutadanes com ha fet el PP amb sanitat, educació, cultura, serveis socials, etc... La millor mesura que proposen els socialistes espanyols és que l'església pagui l'IBI (Impost sobre Béns Immobles), un impost que en teoria ja paguen, però que l'església incompleix. I jo em pregunto, si ho fan pagar a la resta d'entitats religioses i Espanya és un país declarat aconfessional, l'església no ho hauria de pagar també? El que passa és que com que governa un partit de dreta cada cop més ultra i van viure quaranta anys de glòria es pensen que són els reis del mambo, i no, no podem seguir així amb el negoci que tenen muntat.

Enquestes realitzades als portals 324.cat i elpuntavui.cat


Per tant, el que hauríem de fer és deixar de banda tonteries com el que digui Esperanza Aguirre, que ja té prou problemes amb el deute de la comunitat que presideix) i començar a plantar cara als qui ens han portat a aquesta situació, com ara Bankia, i obligar-los a tornar els diners amb interessos que després siguin destinats al creixement econòmic si no volen que l'entitat pertanyi al govern.. A més, hem d'exigir transparència als governs municipals, autonòmics i estatals, no pot ser que no sabem res del que està passant i que ho anem descobrint a base de caigudes a la borsa. Senyor Rajoy, si compareix com a president, faci-ho des d'on toca, i no des de Gènova, obligui a pagar imposts a tothom i a que ens tornin els 400€ que ens costa a cada un de nosaltres el rescat de Bankia.  I els socialistes espanyols el que han de fer és unir-se amb la resta de partits per fer d'aquesta oposició una forta contra la majoria absoluta popular. Per altra banda, tot i que sigui un altre tema, senyor Pere Navarro, comenci a treballar, no? Que això d'escalfar la cadira ja ho va fer el "vell PSC", encara que siguin els mateixos!
Segueixo indignat. I tot això em passa per observar el que ens envolta.

EL DIA 1 DE JUNY, NOU DISSENY AL BLOC!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És una vergonya que l'esglesia no pagui l'IBI amb el patrimoni que te i altres religions si que paguin per mantenir els seus immobles. Alguns diran que ajuden a la gent amb menys recursos i tal però a cas Creu Roja i altres ONG no paguen impostos com tothom?

Joana ha dit...

Estic d'acord amb tu, aquí s'han fet barbaritats i no paga ningú. A sobre marxen a casa amb una bona pensió després de fer malament, molt malament, les coses.
El psoe ha de ser molt més contundent.

Cronos ha dit...

El parany el va posar el Aznar amb la controvertida Llei del sol.

Veieu
http://youtu.be/N7P2ExRF3GQ

En bambi-ZP ho va veure, i inclós ho va mencionar a la seva primera campanya electoral ("menos ladrillo y más I+D), pero quan va ser adalt no va fer res i per quan van voler reaccionar per treure'ns del parany, ja hi erem ficats fins al coll.

En Rajoy no ens treurà del parany.

El que em cabreja es que no passa res. Els responsables dels governs i els bancs que ens han ficat en aquest embolic no van a la trena.

Ara ens resta el mateix que al animal que ha caigut al parany i passa dolor, set i fam en espera de que vingui el caçador a recollir el parany i rematar-lo. Preguem per que sigui ràpid.

Em fan molta enveja els islandessos.