divendres, 3 d’agost de 2012

Santes 356

Tres-cents cinquanta-sis. Són els dies que queden per tornar a estar gaudint de Les Santes, i de ganes no en falten, però de moment podem anar valorant les que hem viscut aquest any.


De les Santes 2012 es pot destacar molt negativament una Nit Boja que aquest any es va veure dividida de mala manera per falta de ganes de pensar en la festa i canviar el lloc dels actes en comptes de buscar un deejay que posi música a la platja. També cal pensar en la ruixada, que no s'hi cap i et mulles més per la suor aliena que per la pròpia aigua que cau. Fora de la Nit Boja, però dins del dia 25, cal dir que, per molt d'acord que hi pugui estar, no calia dir "visca Catalunya lliure" a la Crida, ja que és un acte dirigit a tothom.
Ja al dia 26, bona iniciativa la de canviar la xeringada per l'Esquitxada de colors, en el cas de que això suposi un estalvi i una millor manera de gaudir de la festa. També en positiu s'ha de destacar la Tarda Guillada, tot un èxit de participació i cost zero on els més petits van poder gaudir de diferents actes pensats per ells i en el futur jovent de la Nit Boja.  A més, va aconseguir animar un Correguspira que sempre quedava com un acte mal col·locat i sense sentit al vespre del 26.

Fotos i muntatge: marti6.blogspot.com     Clic per zoom.

Del dia de Festa Major podem parlar de la sort que ha tingut el senyor Anglada de no venir a la Missa de Santes, ja que n'estic segur que n'hauria sortit escaldat i, per sort dels mataronins i mataronines, va fer que no veiéssim a cap regidor del partit feixista a cap acte oficial. S'ha de dir que el líder del partit d'ultra-dreta va dir que vindria, i va venir, però les fotos on surt és a un concert al Parc Central darrera un arbre, molt valent ell, com sempre. Positivament també hem de parlar dels focs i de la recuperació del Sarau, que l'any passat va quedar enterrat amb un discret acte de circ, que aquest any es va celebrar durant dos vespres.
El dia 28 va ser també força típic, amb música i pocs actes importants, però amb el que s'està convertint en un acte gran: el Ball de Dracs i els Requisits i el també multitudinari No n'hi ha prou.
El dia 29 és un dia força descafeïnat, amb ben pocs actes, però amb un acte especial per l'Àliga en motiu dels 25 anys de la seva recuperació on els regidors del PP no van assistir perquè el dia anterior al No n'hi ha prou s'havia cremat una bandera espanyola i ningú havia corregut a apagar-la com si li anés la vida, i per això van "castigar" a la gent de l'Àliga sense la seva presència en un acte especial per una de les figures més especials de la ciutat. Del 29 també es pot dir que va estar bé l'Enfigura't, ja que durant l'Anem a tancar era molt difícil aconseguir provar les figures i a la Plaça de l'Ajuntament es podia fer amb més tranquil·litat en aquells moments que no vols que s'acabi. I no és per ser tiquis-miquis, però l'Espetec final va començar amb deu minuts de retard i va durar un sospir, però no per això va deixar d'agradar. D'aquella nit també destaco "L'any que ve serà millor", una obra que ens va distreure i fer riure a mi i a la mare que em va parir i, encara que al noi del Tot Mataró que mai li agraden els espectacles tampoc li agradés, a mi em va semblar força bona.

Fotos i muntatge: marti6.blogspot.com     Clic per zoom

Resumint-ho, aquestes Santes han estat prou bé, inclús amb les retallades que s'han notat, per exemple, amb el nombre de petards a les cercaviles. S'han fet nous actes amb poc cost, i encara que encara s'hagi de millorar la Nit Boja, han estat unes santes que s'han pogut gaudir. Només em queda animar a la gent que es reuneixi al Racó de Santes que aconsegueixin coses maques i importants. Tal i com diu La Banyeta, no cal que discutiu sobre si donaran préssecs o nectarines :P
Espero que hagueu passat una bona Festa Major i que tingueu un bon estiu. El Bloc d'en Martí i la mare que el va parir seguirà en línia amb un escrit setmanal durant aquest mes :) Bona setmana!

1 comentari:

Joana ha dit...

Has oblidat posar que son les Santes que has anat a més llocs! :)