dimarts, 27 d’agost del 2013

En dos anys

Fa dos anys, Televisió Espanyola era la més vista d'Espanya amb diferència. Tenia uns bons resultats al matí amb els Desayunos de l'Ana Pastor, una acceptable Mañana abans que la Mariló es tornés així, unes tardes bones sèries i programes amb rigor en quant a l'actualitat, uns informatius imparcials i de referència a nivell internacional, i unes nits amb bons programes d'actualitat, de curiositats, de reportatges, de sèries, de pel·lícules i de concursos que guanyaven a la competència.
Avui, dos anys després, la televisió pública d'Espanya estaria millor tal i com està la grega que no pas com l'estan deixant els homes de González-Echenique (del Partit Popular).
Van acomiadar a l'Ana Pastor, deixant quasi orfes els Desayunos. Han posat una periodista, de la qual no en dubto la professionalitat, però que la fan seguir un guió escrit segurament a Génova. La prova de la decadència està en que he triat un dia a l'atzar (divendres 1 de juny del 2012), quan Ana Pastor encara conduïa el programa. Aquell dia va aconseguir una audiència de 412.000 espectadors i un 19,9% d'audiència, mentre que un any després (dilluns 3 de juny del 2013), i amb el format de la nova presentadora, van haver-se de conformar amb 266.000 espectadors i l'11,5% d'audiència, és a dir, vuit punts i mig menys que amb Ana Pastor.
En segon lloc, han permès que Mariló Montero segueixi amb el seu programa matinal, que obté una audiència de 7 punts menys que les seves contrincants Ana Rosa Quintana i Susanna Griso. A més, aquesta presentadora ha rebut moltes crítiques pel tracte que té amb la gent que acudeix al seu programa, inclús amb algun company seu.

A la tarda, han deixat escapar la sèrie Amar en tiempos revueltos, que ha anat a Antena 3 i ha enviat les tardes de la cadena pública a nivells de mínim històric. Han volgut provar de aixecar-les amb programes iguals que el del matí, però òbviament no ha funcionat, i aquesta temporada ho estan tornant a provar amb programes que fa pocs anys van haver de retirar de la programació perquè no tenien audiència. No cal que us digui com acabarà.
I a la nit han decidit acabar amb programes com Españoles por el mundo, que encantava als espectadors. Entenc que no hi ha diners, però que algú m'expliqui per què també han canviat programes com l'històric Comando Actualidad, que des que el PP governa no parla dels grans problemes i preocupacions dels espanyols, sinó de les festes populars. També han deixat escapar a José Mota i Águila Roja i Cuéntame durant un temps.

En resum, TVE ha passat de ser la primera cadena en audiència, qualitat i rigor informatiu a ser la tercera en audiència, una qualitat molt qüestionable i un rigor informatiu tant prestigiós com el de La Gaceta. Però diuen tenir la recepta per rellançar la cadena pública: els toros! Sí, sí, tal i com ho llegiu. Televisió Espanyola tornarà a gastar-se els nostres diners en un espectacle de tortura en horari infantil. L'any passat ja van fer una cursa de braus i va tenir una audiència del 12%, per darrere de Sálvame (18,9%) i Ahora Caigo (12,4%). A més, més de 45.000 persones han firmat una petició perquè no es faci la transmissió de toros a TVE.

En quatre lletres: NO-DO.

2 comentaris:

Joana ha dit...

I diuen que és d'interés "cultural".
Ja els hi val!
Però no pateixis, ningú pagarà responsabilitats...

cadena ha dit...

Moltíssimes gràcies per participar a la cadena de blogs.

Tenim 315 blogs enllaçats a favor de la independència. Hem pensat de mantenir aquest blog que els agrupa a tots, viu, no deixar-lo callat. I volíem demanar-te una cosa.

Si en algun altre moment tornem a fer alguna activitat conjunta tots aquests blogs, voldries tornar a participar?

Sí és que sí, envia'ns simplement un d'acord o un sí o un OK, a l'adreça nostra i t'enviarem per correu qualsevol iniciativa blocaire que surti a favor de la independència.. avisar-vos blog a blog és molt lent.

cadenablogs2013@gmail.com

Gràcies dobles!!!