diumenge, 21 d’agost de 2011

21081961

Avui és un dia especial i feliç. No només perquè el senyor Benet XVI se'n torna a caseta. Avui, 21 d'agost del 2011, la mare que em va parir, fa ni més ni menys que 50 anys!

De petita.

Tal dilluns 21 d'agost de 1961 (d'aquí ve el títol de l'escrit) va néixer una nena que, des de llavors i encara avui en dia ha estat, és i serà una dona treballadora, una mare espectacular i exemplar, una dona que defensa els seus valors i respecta a qui no pensa com ella, una dona que ho ha donat tot i més pels que estima, una dona lluitadora, una dona amiga dels seus amics, una cuinera de les que no n'hi ha, una dona molt dona. O com ella mateixa diu, 'una joia, vaja'. La majoria dels i les que em llegiu la llegiu a ella també i alguns fins i tot la coneixeu. Sabeu que escriu de conya, que sap fer poesia i que dóna canya com ningú fa. Sempre des del respecte, sempre mirant més enllà.

Queralbs, el poble que més s'estima. (agost 1999)

Jo fa només fa 15 anys i 1 mes que vaig arribar a la seva panxa. I sols 14 anys i 6 mesos que ens van presentar. Catorze anys i mig que és la meva companya de pis, de vegades de feina, alguns cops de cuina i, sovint, de viatge. I és que he de dir que és una dona ben orientada, i no només perquè sàpiga llegir mapes (trencant un estúpid tòpic). Ella té mol clar el que vol: ser feliç i estar tranquil·la, tot i que alguns i algunes ho intentin impedir. És una dona forta, valenta i, insisteixo, lluitadora!
Avui, Joana Torres i Fernández (àlies 'mama'), en el teu dia, vull desitjar-te un feliç aniversari i dir-te que espero poder-ne celebrar molts més! I, a més, dir-te que t'estimo!

Amant de passejar per la platja els vespres de tardor acompanyada d'un llibre. (any 2009)

Pd: espero que no et faci res que t'hagi agafat fotos per escanejar-les i organitzar una festa sense el teu permís :P

3 comentaris:

Joana ha dit...

De vegades, sovint, em deixes sense paraules. Gràcies per les coses tan boniques.
Ara ja pots dir que has sortit de marxa un dia no? :)
Un petó enorme Martí.

Anònim ha dit...

Ooooooohhh! Que macuuuuu!!!

Anònim ha dit...

M'has emocionat, Marti. Felicitats a ta mare i a tu per tenir-la. Per molts anys!!!