dissabte, 3 de setembre del 2011

Ganes de matar



Ganes de matar... AL CATALÀ!
Això és el que els passa al Tribunal Constitucional. Des de que aquest grup d'energumens madrilenys decidiren començar a atacar la nostra llengua, han intentat de totes formes tombar el català.
El català és una llengua que entenen més d'11 milions de persones i sap parlar-la 9,1 milions d'aquestes. A l'ONU, el català és acceptat només gràcies a Andorra, ja que no és una llengua oficial a la UE.
És una llengua parlada a Andorra, La Franja (on el nou govern popular vol derogar la llei que reconeix al català), al País Valencià (on s'ha prohibit TV3 i s'ha suprimit la línia d'escolarització en valencià/català), a l'Alguer (on tan sols el parlen 8.000 habitants), a El Carxe (població murciana de 500 persones), a la Catalunya Nord (on el català és una 'llengua regional' i el sap parlar el 37,1% i l'entén el 65,3% però a casa el parla un 1% i amb els amics un 3%), a les Illes Balears (on el català i el castellà són llengües vehiculars, el 85% l'entén i un 44% el parla a casa) i a Catalunya (on l'entenem el 94,9%, el sabem parlar el 76,5%, el parlem a casa un 45% i amb els amics un 42% tenint en compte que, a part del castellà, s'hi parlen moltes més llengües estrangeres).

Contra el català s'han fet diverses lleis:
  • Supressió de política lingüística i més català a les aules de les Balears per decisió de Bauzá.
  • El 23 d'abril de 2007, entra en vigor el nou Estatut d'Autonomia d'Aragó que no reconeix l'oficialitat del Català a la Franja de Ponent.
  • A l'octubre de 2009, el Partit Aragonès Regionalista, que forma part del govern aragonès en coalició amb el PSOE, pretén denominar 'aragonès' al català de La Franja i fer desaparèixer qualsevol referència al català.
  • El 9 de juliol de 2010, es fa pública la sentència del TC respecte l'Estatut de Catalunya: entre altres imposicions estableix que el català no és la llengua preferent de l'administració a Catalunya ni tampoc la llengua vehicular del sistema educatiu.
  • Inclús l'any 1560 El Tribunal del Sant Ofici insta a que en los negocios de la fe todo se proceda en lengua castellana.

Així doncs, ja des de l'Edat Moderna s'està intentant reprimir el català, i la dictadura de Franco entremig no va suposar pas una bona iniciativa pel català. I avui en dia encara hi ha, i cada dia més, regidors i polítics de partits com PxC, del qual us vaig parlar fa un temps. Un partit que prové de Fuerza Nueva i España 2000.
Jo, com a català i catalanista confés (o com dirien Els Catarres "jo que sóc més català que les anxoves de l'Escala o els galets de Nadal", opino que l'educació a Catalunya i als Països Catalans ha de seguir sent només en català, ja que és una llengua que, com seguim així, desapareixerà (que és el que volen).
Per acabar, vull dir que, per un cop, estic d'acord amb les paraules d'un dels caps de Convergència i Unió: Duran i Lleida, que ha dit que "Hi ha un debat intern al PSC i molta gent demana un grup parlamentari propi, jo només els demano que almenys siguin capaços de tenir veu i vot en defensa dels interessos de Catalunya"

FONTS D'INFORMACIÓ:

3 comentaris:

JEM ha dit...

tens tota la raó Martí, a més ara han donat 5 mesos a l'administració catalanà per fer compatible l'us del castellà les escoles, és a dir si algu de la nostre classe demana rebre un ensenyament integra en castellà té tot el "dret" a tenirl-la, és molt probable que si algu ho demana totes les classes s'hagin de fer en castellà. És una vergonya, volen extingir el català, i preparem-nos perque ara manen els socialistes i ciu ,no em vull ni imaginar que passarà si a les progimes eleccions españoles guanya el PP. Us poso un exemple a les Balears que mana el PP han suprimit el departament de fumentació del català a l'ajuntament de palma.

El català ha estat una llengua de gran importancia, a l'edat mitjana s'han trobat textos que documenten el català com una llengua de influencia i resplandor de tot el maditerrani.

Revoltem-nos contre aquets que volen extingir aquesta gran llengua!

Qui vulgui el castellà que s'en vagi a espanya aqui es parla el català

JORDI

Elisabet ha dit...

Digues que si home!!! El català ara i sempre!!!

Cronos ha dit...

Senyors, cada vegada hi crec mes a la idea independentista.

Pitjor del que ens va ara no ens pot anar. No ens ha de fer por. Hi ha varies nacions molt petites a Europa i totes son viables.

Serà la unica forma de que s'acabi el vasallatje economic, cultural i legal al que ens sotmet la caverna mesetaria.