dimarts, 14 de juny del 2011

Un ajuntament per enterrar, un poble per conscienciar

Fa dues setmanes i pocs dies, com tots sabreu, Mataró va demostrar voler un canvi monumentalment històric desbancant el socialisme de l'Ajuntament i fent entrar tres regidors d'un partit racista de la dreta més ultra que existeix, almenys, a Catalunya i que, incomprensiblement, va néixer a Vic.

Trobo normal que la gent hagi decidit a CiU per governar després de 32 anys socialistes i una campanya desmotivadora per part dels 'vermells'. No pas perquè la meva ideologia tiri cap a la dreta convergent, que no ho fa. I és que a tota Espanya s'està produint un canvi generalitzat.


Però aquest no és el tema que vull tractar avui. Jo volia parlar-vos de qui és realment el partit del senyor Anglada. I també em faig una pregunta: la gent que els ha votat sap què ha fet? Si és així, m'estic començant a preocupar.


Plataforma per Catalunya és un partit liderat per Josep Anglada, un home que, segons fonts trobades a diferents pàgines d'Internet, és un ex-militant de l'organització d'ultradreta franquista Fuerza Nueva durant la transició. A més, en les eleccions al Parlament Europeu de 1989 va ser candidat del partit Frente Nacional, liderat per l'antic capdavanter franquista Blas Piñar. L'any 2003 va crear el partit que actualment encara lidera i que ha aconseguit 67 regidors. A més, l'any 2009 va ser condemnat per agredir a un menor que li havia dit 'fatxa'. A les últimes eleccions celebrades, el seu partit va acoseguir 65.905 vots arreu de Catalunya, dels quals més de 4.000 són mataronins. En el primer vídeo que us he afegit a l'escrit hi ha molta informació sobre els vincles amb PxC i el líder del partit diu clarament que 'porta el franquisme i l'àliga al cor, però que per la imatge del partit, no els convé fer-ho públic'. Segons ell, la majoria d'immigrants a Catalunya 'són xusma, xusma i xusma'. També s'hi veu un cartell del que n'he fet una comparació a dalt. És un cartell del partit 'España 2000', un partit que manté una estreta relació amb PxC i que diu 'En España, los españoles primero', que casualment s'assembla al d'aquestes passades municipals que deia 'Primer els de casa'. També és un partit detractor de qualsevol tipus de catalanisme i, sobretot anti-independentista.

En el vídeo que us deixo a sota hi hia tot de declaracions fetes per Josep Anglada. Jo amb un minut n'he tingut prou per saber que, d'aquí a quatre anys, que ja podré votar, no seran la meva elecció a les urnes.
En fi, realment em preocupa que molta gent no sap a qui vota i que puguin donar el vot a aquesta gent, però em preocupa encara més pensar que, possible i probablement, a Catalunya hi ha quasi 66.000 xenòfobs.
Crec que és un bon moment per començar a reflexionar de cara a les properes, i, de pas, col·locar un gran llaç negre a l'escut de Mataró. Bona setmana!