divendres, 20 de gener del 2012

Un circ anomenat 'tele' (II)

Si a la primera part de l'escrit sobre televisió vaig parlar de les principals cadenes (Telecinco, Antena 3, TVE i TV3), avui parlaré sobre alguns dels altres canals: Cuatro, La Sexta i Neox, uns canals més petits però amb una visió diferent de la televisió.
Per si no ho sabeu, Telecinco va absorbir a Cuatro fa aproximadament un any i Antena 3 acaba d'absorbir a La Sexta. Aquestes absorcions han estat degudes a falta de diners per part de les cadenes petites, i com diu el refrany, "Si no puedes con tu enemigo, únete a él". De fet, l'absorció de T5 a Cuatro ha fet enriquir a la primera i ha utilitzat a la segona per emetre reposicions i enviar a professionals que es mereixen molt més, com ara Jesús Vázquez, Hilario Pino o Mercedes Milá. Des de que aquestes dues cadenes es van unir, Cuatro no ha parat de baixar la seva quota d'audiència i ha començat a emetre més anuncis que mai. A més, ha començat a emetre 'telebasura', un tipus de televisió molt típic de T5, tal i com us vaig comentar en l'anterior escrit. Un exemple n'és "¿Quién quiere casarse con mi hijo?", un format que encara s'ha d'estrenar, però que promet molt poc.
A més, i per culpa d'aquesta fusió, la productora 7yAcción, empresa que produeix 'El Hormiguero', 'Otra Movida' i antigament 'Tonterías las justas' ha decidit deixar de produir per Cuatro, ja que no volen cap tipus de relació amb la cadena de Mediaset. De fet, en les últimes edicions de 'TLJ' pràcticament només s'emetien vídeos de programes de Telecinco com ara 'Sálvame' o 'AR'. Així doncs, Cuatro ha perdut el seu programa estrella, el de Pablo Motos, que ara s'emet a Antena 3 i que està arrasant, ja que aquesta televisió els ha donat moltes més facilitats a l'hora de portar famosos a nivell internacional al programa. Cuatro és una cadena pràcticament morta.
D'altra banda, La Sexta s'ha fusionat recentment amb A3, però és una fusió de la que, de moment, no se'n poden treure conclusions, només es pot dir que els treballadors de la cadena petita estan atemorits perquè no volen que els passi el mateix que a Cuatro. La Sexta s'ha fusionat perquè començava a tenir pèrdues importants i necessitava el suport d'una empresa més gran. A més, és una cadena que està patint un desgast i uns baixos índexs d'audiència que està intentant combatre amb sèries de gran èxit com 'The Walking Dead' o programes com 'El Club de la comedia'. El problema de La Sexta ha estat que els seus programes insígnia ('Sé Lo Que Hicisteis', 'Buenafuente' i 'El Intermedio') van començar a baixar notablement les seves audiències i van haver de suspendre els dos primers, que havien triomfat moltíssim en els seus millors moments, superant a Telecinco a les tardes fins que els van prohibir emetre les seves imatges. El que ha sobreviscut ha estat el programa d'El Gran Wyoming, que ha sabut renovar-se i està millorant moltíssim en els últims programes quasi arribant a duplicar els de la mitjana de la cadena. S'ha temut una baixada del programa després de l'adéu de Beatriz Montañez, però el programa segueix registrant bones dades i s'espera que Antena 3 ajudi a La Sexta a millorar incorporant-hi bons programes i noves sèries d'èxit.
Per acabar parlaré de Neox, una cadena secundària, ja que pertany a Antena 3, però s'ha de reconèixer que aquest canal està aconseguint millorar moltíssim oferint sèries de gran èxit als EUA i emetent programes d'entreteniment com ara 'Otra Movida', l'estrena més vista d'un programa a un canal minoritari. És una cadena que supera a Cuatro als vespres amb reposicions dels 'Simpson' i que, de vegades, també a la tarda amb el programa de Flo i Cia, que porta convidats de luxe gràcies a Antena 3. És una cadena de qualitat i per tota la família que s'ha consolidat com a cadena de la TDT més vista. Aplaudeixo el canvi que s'ha produït!

Així doncs, ja acabo amb els escrits sobre televisió, de moment. Espero que hagueu trobat interessants aquests dos posts sobre un món que m'interessa molt i que és força interessant. Torno el dimarts 24 amb una dedicatòria a l'Elmer, un gos i amic que ens va deixar el passat 30 de desembre. Fins llavors :)