dilluns, 27 de febrer del 2012

Ensenya la llengua!

Ja ho sabeu, jo sóc molt defensor del català i de la nostra cultura aquí i arreu del món, però això no vol dir que la resta de llengües em siguin igual, ja que, tal i com estem, no està mai de menys aprendre idiomes com el castellà, que es parla a Sud-Amèrica i a moltíssims llocs. També l'anglès, que es parla pràcticament a tot el món.
Jo he tingut la sort de poder aprendre, amb més nivell o menys, aquestes dues llengües a més del català, una sort que fa trenta anys no es tenia i que avui en dia està provocant molts problemes a l'hora de trobar feina, ja que la gent més jove sap més idiomes, sigui perquè els han estudiat als centres o bé els han après en acadèmies d'idiomes. I és que les acadèmies, igual que les escoles d'adults, estan molt sol·licitades ara mateix per poder incloure més aspectes al currículum i així trobar feina més fàcilment.
Tot i així, no tot és tant fàcil com sembla. Les empreses no estan disposades a contractar massa gent, fet que provoca que molta gent i molt jove se'n vagi a altres països a trobar un bon lloc de feina amb uns bons estudis, com ara el meu germà, que ha pogut comprovar la diferència a l'hora de trobar feina aquí que a Austràlia. També és cert que de cara a les properes generacions encara serà més difícil, ja que el xinès serà un idioma que s'haurà d'estudiar a les escoles i viurem en un món cada cop més internacionalitzat i sense fronteres, pel que serà tant fàcil trobar feina a una persona d'un altre país que a una persona d'aquí. Ens agradi o no, hem de reconèixer que actualment no és així.

Emilio Botín no sap anglès i cobra bé, però no és un bon exemple

Ja us ho dic, jo he tingut la sort de poder aprendre anglès a l'escola i d'acabar de perfeccionar-lo a l'acadèmia en un grup més reduït que ens permet millorar més ràpidament. També és veritat, segons un estudi, que els alumnes que aprenen anglès fora d'un centre educatiu com a activitat extraescolar tenen més facilitat a l'hora d'estudiar o memoritzar coses.
Tant de bo tot fos més fàcil i no hi hagués cinc milions de parats, però aquesta és la situació en la que vivim i en la que viurem uns quants anys més i el món ens obliga a millorar i renovar. Recomano moltíssim aprendre idiomes i participar en experiències que t'obliguin a comunicar-te en un altre idioma com jo he fet a diferents intercanvis amb alemanys, algerians i francesos.

Així doncs, ja teniu una opinió meva més, torno dimecres amb un nou escrit. Fins llavors :)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina raó que tens! Avui en dia sense idiomes ningú es pot plantejar una carrera internacional, hi ha molta gent sense ambicions, a veure si la cosa canvia!