diumenge, 21 d’octubre del 2012

¡Ai Mas, hay más!

Un home que li agrada estar en batalla contínua, però a la seva manera: paraules planificades i ben pensades,  temes dels que no parla, fent campanya on no toca i prometent el que no pot prometre.
Està molt bé això de ser el president que dóna un cop de puny a la taula per defensar el que milions de catalans volen i reivindiquen, de no deixar que ens espanyolitzin, de castigar al govern federalista quan aquest pretén ridiculitzar-nos, de defensar les competències que ens pertanyen i de fer-se sentir internacionalment per impedir qualsevol tonteria de Rajoy i els seus. Tot això és molt maco, però no podem resumir una legislatura de dos anys parlant només de l'últim mes i de que CiU s'ha fet seva la independència i el discurs catalanista i pro-independentista.

La legislatura ha estat més curta del que és habitual, però no per això ha deixat de fer-se llarga i intensa, i prenguem-nos-ho amb calma, que quedaran quatre anys més a partir de les eleccions. Quatre anys en els que ningú ens promet que no hi hagi més retallades, o que si la situació econòmica millora ens tornin el que ens van prendre amb els altres ajusts. És cert, ningú pot prometre res: ni deixar de retallar, ni donar-nos uns serveis socials com els que teníem després d'anys de lluita dels sindicats, però ep, tampoc se'ns pot prometre la independència!
Seria convenient que recordi que per culpa del senyor President i el seus súbdits tenim els hospitals a vessar i amb llistes d'espera quilomètriques amb malalts que moriran per no ser atesos a temps, una educació amb aules plenes fins a la bandera amb alumnes seient al terra i professors amb un 33% més d'hores guanyant un 30% menys del que cobraven abans, és a dir, que els alumnes reben menys atenció del professor i aquest no pot fer la seva feina com cal. "Al meu temps érem cinquanta alumnes a l'aula i no passava res", he arribat a sentir. Doncs miri vostè, justament ens estem queixant de que no volem que els alumnes estudiïn com s'estudiava en ple franquisme i que es destrossin els avenços que s'havien aconseguit. També estaria bé que recordi que els centres de menors i d'atenció a malalts reben menys subvencions i no poden acceptar al mateix nombre de persones al no tenir prou assistents per atendre'ls.


Tot això el mateix govern que va pactar amb el PP, sí, sí, amb el PP! El mateix que ara critiquen per guanyar vots el proper 25 de novembre. Aquest ha estat un govern que s'ha contradit a sí mateix i que ha mirat pels que tenen diners, tal i com la dreta fa. Que no ens enganyin amb un discurs independentista i convergent, que ells són la dreta catalana. També he sentit que "votar CiU seria el vot útil", per què? Hi ha més partits independentistes en contra de les retallades com ICV-EUA i partits independentistes que no pactarien amb el PP, com ara ERC. La independència no és seva, i Catalunya tampoc ho és, perquè tal i com diu una exitosa campanya que corre per internet: Catalonia is not CiU!


Senyor Mas, ¡que hay más! No només el discurs catalanista és el que descriu el seu partit. No ens enganyi i expliqui'ns si ens retallarà a la següent legislatura, si intentarà arreglar els problemes que el seu propi govern ha provocat i no només si hi haurà referèndum!
Allà vosaltres, els que podeu votar, el dia 25 de novembre. El nostre futur, independent o no, és en joc en molts àmbits.

1 comentari:

Joana ha dit...

una molt encertada reflexió. Ja ho crec!