divendres, 27 d’abril del 2012

Gràcies Pep!

Avui, després d'un moment esperat per tothom en les últimes hores, Pep Guardiola ha decidit comunicar que no seguirà com a entrenador del primer equip del Barça. Ha estat una mala notícia, a parer meu, ja que aquest home ha estat qui ha portat al Barça a la glòria absoluta quan ningú donava un duro per ell quan va arribar.
Moments Guardiola | www.fcbarcelona.cat

És una mala notícia que ens ha de fer pensar en diferents coses. Primer de tot, hem de respectar la seva decisió i pensar per què no vol renovar i no ha volgut des de l'octubre, quan ho va decidir. Dins la meva opinió ell deu pensar que és millor marxar amb una bona reputació i amb l'estima dels aficionats que no pas desgastar l'equip i no aconseguir els objectius la temporada que ve i, per tant, sortir per la porta del darrera. Això mateix ha passat amb molts programes de televisió, que han preferit marxar amb el cap ben alt abans que marxar malament. A més, ser entrenador d'un dels equips amb més repercussió a nivell mundial no ha de ser gens fàcil, i encara menys quatre anys seguits. És perfectament normal que vulgui recarregar les piles i començar un nou projecte d'aquí a un temps amb uns nous aires.
Després de guanyar la primera Champions, mantejat pels jugadors.

En segon lloc, se li ha d'agrair tot el que ha fet pel Barça i tots els seus seguidors durant aquest temps: començant per fer remuntar el Barça B i ja al primer equip convertir-lo en això: un equip. A més dels 13 títols (a l'espera de la Copa del Rei d'enguany) que ens ha regalat en quatre temporades. És mític que un equip aconsegueixi de mitjana més de tres títols anuals durant quatre anys, i ell ho ha aconseguit amb tres lligues, tres Supercopes d'Espanya, dues Champions, dos Mundials de Clubs, dues Supercopes d'Europa i una Copa del Rei (repeteixo, a falta d'una possible segona Copa). Sens dubte, seran ben pocs els que a partir d'ara puguin arribar a gaudir d'un palmarès semblant a qualsevol lloc del món.
El tercer pensament que hem de tenir a partir d'avui és el fet de que el nou entrenador del club serà un guardiolista al cent per cent, ja que es coneixen des de que eren ben petits i han treballat junts en aquest projecte des del primer dia. A més, els jugadors ja el coneixen i estableixen relació amb ell, pel que suposarà un canvi inferior a l'esperat.
El quart i últim punt a pensar és el creixement psicològic que ha proporcionat al Barça. Qui havia de dir als famosos avis del Barça que es queixaven de l'equip a la mínima que perdien i ja deien "que no valen per res" que avui en dia, després d'una derrota i eliminació de la Champions els aficionats culers acabarien cridant càntics del Barça i ovacionant a l'equip? No en tinc cap dubte que ha demostrat ser tot un senyor al camp i a les rodes de premsa, sempre humil i sense voler aclaparar tot el protagonista.
El nou entrenador amb l'actual | SPORT.es

Gràcies Pep, ara i eternament, per haver convertit a molta gent en apassionats del futbol, per haver donat sentit a la paraula equip, per haver potenciat el fair play i per haver fer-nos veure el futbol d'una altra manera, o millor dit, millor.

#gràciesPep

2 comentaris:

Joana ha dit...

Ha estat un gran entrenador i us ha donat moltes alegries, però.... crec que no ho deixa en el moment indicat, ara, no tocava. :)

Elisabet ha dit...

M'encanta l'escrit!!! Però no vull que marxi!!!!!! El millor sens dubte!!!!!!